Endo

Első keréken állás

Látványos alapgyakorlatnak számít, több freestyle elem kiinduló eleme. Megtanulását nem mellőzheti senki, aki komolyabb trükköt is szeretne bemutatni. A rákészülés szakaszai a következők:

Kezdők számára a gyakorlat - főleg eleinte - nem veszélytelen! Félig felegyenesedett helyzetben, lassú tempóban, hajts neki egy járdaszegélynek vagy autóguminak, mely nem túl magas! (Esetleg tégla is megteszi.) Amint az első kerék érinti az akadályt, nyomd előre jó erősen a kormányt! A pedálok vízszintes síkban vannak. Ugyanezzel a mozdulattal húzd magad alá a BMX-ed úgy, hogy hátsó feled majdhogy érintse a felemelkedett hátsó kereket! Sikerült? A helyzet az, hogy máris az első keréken állsz. A két karod nyújtva tartsd a kerékpárt! Az igazi siker, több jó gyakorlat után, ha úgy tudod felvenni a kerékpár eredeti helyzetét, hogy közben nem teszed le a lábad a földre. És ha már ez is megy, próbáld ki a másik változatát is! Lassú tempó, hirtelen első fék - súlybeosztásod az előbb leírtak szerint -, és ugyanezt a helyzetet képes vagy felvenni és egy ideig tartani, mint az autóguminál (járdaszegélynél stb.). Ha kiválóan megy az egyensúlyi helyzet megtartása, átminősítheted a gyakorlatodat. A terek, parkok freestyle-s társaságainak nagy vetélkedője, hogy ki tud többet ugrálni, pattogni első keréken.

Ha már tényleg nagyon jól megy, kipróbálhatod a "láb nélküli" endo-t. Csinálj egy endo-t, eközben ülj rá az ülésre és lábaidat emeld el a pedáloktól. Tartsd meg magad így egy pár másodpercig, azután rakd vissza a lábaid a pedálra, közben húzd be a hátsó féket, egy kicsit dőlj hátra, amíg a hátsó kerék leérkezik a földre, majd előre és taposs bele!

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2005. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

holczyka

könyüüüüüüüüüüüüüüüüü!

milka

behúzom az elsőféket és kész

Kovy

ezt meg tom

mikeboy

császtok! Vigyázzatok ezzel a trükkelé mert én már frontflipben voltam....
a haverommal csináltunk egy olyan vidit ahol én endozok ő pedig a hátsót felemeli és így egy v-t formál

bmxman

Roberto97:Ezt lendületből kell csinánli,ezért a trükköt tul lehet szalajtani :)
De az igazi endo az hogy első keréken sokáig állsz.

Roberto97

ez most állás vagy gurulás mert ha jol látom ez gurul

mettyer

endo - behúzod első féket és elsőkeréken állsz.
nose manual/nose wheelie - elsőkeréken gurulsz

an1ta

sztem is

lolka

én ugy tom h endo az első keréken menés! avagy nem hunul nose manual. másnéven endo!

jAk

ez max inkább nose manual szerintem ennek az a neve ha meg forditott bunny-t csinálsz az meg bio bunny