Fakie

Sokféle képpen lehet csinálni. Legkönnyebb egy dombról vagy faltól, de lehet footjamből vagy 180-ból is.

--------------------------------------- ---------

FAKIE

Menj neki a dombnak, majd várd meg amíg megállsz! Ha fent behúzod a féket könnyebb megtartani az egyensúlyod! Mikor elindulsz hátra kezd el tekerni hátrafelé a pedált és dőlj jól hátra! Fontos, hogy amíg egyet fordul a pedál csak egyet tekerj hátra! Miközben fakiezel ne veszítsd el az egyensúlyod, különben eldőlsz! Mikor érzed, hogy dőlsz az egyik irányba, próbálj dőlni kicsit a másikba!

Faltól majdnem ugyanez. Menj neki lassan, majd rántsd el és fakiezz!

KIFORDULÁS

Nagyon egyszerű, mikor úgy gondolod, hogy eleget fakieztél ideje kifordulni!

Fékkel:
Ha pl balra csinálod, akkor fordítsd el a kormányt jobbra, hogy balra menj és ránts egyet balra a kormányon, miközben behúzod a féket! A levegőben fordíts kb 90°-ot a kormányon az ellenkező irányba, hogy be tudd fejezni a fakiet! Ha túl nagyot fordítasz rajta, lehet, hogy kicsúszik alólad a bike! :D Ha sikerült indulj el!

Fék nélkül:
Lényegében majdnem ugyanaz, mint fékkel! Fakiezel és balra ki akarsz fordulni! Kicsit hátrébb dőlsz és elfordítod a kormányt jobbra, majd megrántod és közben rátekersz! Ha nagyon rátekersz, akkor lehet, hogy kimegy alólad a bicikli! Ha eltaláltad, akkor befejezed, mint ahogy azt már írtam!

Sokan azt hiszik, hogy csak kicsi lánctányérral lehet fék nélkül kifordulni, ezért elmondom, hogy egyik ismerősöm Mali Tyrantjával (gyárilag 44-es lánctányér + 16-os racsni) is kifordultam könnyedén, de az igaz, hogy kisebb lánctányérral könyebb!

---------------------------------- --------------

EGYÉB TRÜKK KÖZBEN

Ha ez sikerült, akkor belevihetsz pár dolgot, hogy szebben nézzen ki, fakiezhetsz Abubaccából, 180-ból, footjamból (footjam one hand és no hand), barspinből, bunny barspinből vagy kifordulás közben beadhatsz egy barspint ha már nagyon megy! :)

---------------------------------------- --------

FREECOASTER

Sokan használnak freecoastert, mert sok trükköt megkönnyít, pl hátrafelé manuált is! Nem tudok róla sokat, Karl Poynter használja és egész jól tolja vele! Kb 8.000 Ft-ba kerül!

------------------------------------ ------------

HOSSZÚ LEJTŐN LEFELÉ

Ha egy hosszú lejtőt szeretnél lefakiezni, akkor húzogatni kell a féket, hogy ne gyorsulj be. Ha nincs féked, akkor kicsit ellen kell tekerni.

---------------------------------- --------------

Ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz!

Jó gyakorlást!

Breki2008. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

tuza

BigProof, ezt nevezik kontraféknek.

BigProof

az a baj hogy nekem nem lehet hátratekerni a bmxet mert ha hátratekerem akkor fékel

Zsiga

Am amit a csávó csin a vidin nem teljesen az én az első kormány forgatást hosszaban csin éss úgy is kel sztem de a többi jó.KÉNE MÁSIK VIDI.

tittyu98

én kb:10/3:D

Zsiga

bevallom nem leszek nagy arcu:nekem sem mindig sikerül xD de 10/6 meg csin

tittyu98

hát yah de most én mit csináljak vele de már nagyon nagyon sokat gyakorlom:d

Zsiga

nekem nincs fékem és megtom csinálni simán.Minek ehez fék???felesleges!!!!!!!!!!!

tittyu98

nincsenek barbiaim és nem mek haza:Digaz h nem tom mert én nekem már nincs fékem és igy nem tudom beadni még gyakorolnom kéne:Dde fékkel ment:D

Zsiga

ez naon alap aki ezt nem tudja mennyen haza barbizni!

Bmxforever

jo trükk xD