Fakie

Sokféle képpen lehet csinálni. Legkönnyebb egy dombról vagy faltól, de lehet footjamből vagy 180-ból is.

--------------------------------------- ---------

FAKIE

Menj neki a dombnak, majd várd meg amíg megállsz! Ha fent behúzod a féket könnyebb megtartani az egyensúlyod! Mikor elindulsz hátra kezd el tekerni hátrafelé a pedált és dőlj jól hátra! Fontos, hogy amíg egyet fordul a pedál csak egyet tekerj hátra! Miközben fakiezel ne veszítsd el az egyensúlyod, különben eldőlsz! Mikor érzed, hogy dőlsz az egyik irányba, próbálj dőlni kicsit a másikba!

Faltól majdnem ugyanez. Menj neki lassan, majd rántsd el és fakiezz!

KIFORDULÁS

Nagyon egyszerű, mikor úgy gondolod, hogy eleget fakieztél ideje kifordulni!

Fékkel:
Ha pl balra csinálod, akkor fordítsd el a kormányt jobbra, hogy balra menj és ránts egyet balra a kormányon, miközben behúzod a féket! A levegőben fordíts kb 90°-ot a kormányon az ellenkező irányba, hogy be tudd fejezni a fakiet! Ha túl nagyot fordítasz rajta, lehet, hogy kicsúszik alólad a bike! :D Ha sikerült indulj el!

Fék nélkül:
Lényegében majdnem ugyanaz, mint fékkel! Fakiezel és balra ki akarsz fordulni! Kicsit hátrébb dőlsz és elfordítod a kormányt jobbra, majd megrántod és közben rátekersz! Ha nagyon rátekersz, akkor lehet, hogy kimegy alólad a bicikli! Ha eltaláltad, akkor befejezed, mint ahogy azt már írtam!

Sokan azt hiszik, hogy csak kicsi lánctányérral lehet fék nélkül kifordulni, ezért elmondom, hogy egyik ismerősöm Mali Tyrantjával (gyárilag 44-es lánctányér + 16-os racsni) is kifordultam könnyedén, de az igaz, hogy kisebb lánctányérral könyebb!

---------------------------------- --------------

EGYÉB TRÜKK KÖZBEN

Ha ez sikerült, akkor belevihetsz pár dolgot, hogy szebben nézzen ki, fakiezhetsz Abubaccából, 180-ból, footjamból (footjam one hand és no hand), barspinből, bunny barspinből vagy kifordulás közben beadhatsz egy barspint ha már nagyon megy! :)

---------------------------------------- --------

FREECOASTER

Sokan használnak freecoastert, mert sok trükköt megkönnyít, pl hátrafelé manuált is! Nem tudok róla sokat, Karl Poynter használja és egész jól tolja vele! Kb 8.000 Ft-ba kerül!

------------------------------------ ------------

HOSSZÚ LEJTŐN LEFELÉ

Ha egy hosszú lejtőt szeretnél lefakiezni, akkor húzogatni kell a féket, hogy ne gyorsulj be. Ha nincs féked, akkor kicsit ellen kell tekerni.

---------------------------------- --------------

Ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz!

Jó gyakorlást!

Breki2008. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

bmxer

cross bmxel is meglehet csinalni??

viktor92044

háát én már gyakorlom de csak néha sikerül

BigProof

ezt kb. meddig tart megtanulni

Mr.Magio

kicsiben is lelehetett volna írni !!! xD

eLeM

csak szólok hogy freecoaster 20-30e körül van. nekem is oan van és én 36ér vettem. nézzétek meg itt mennyi: www.velvartbmx.hu

tittyu98

megvan a bmx-em

tittyu98

ez jó én sokat nem tudok gyakorolni mert még nincs meg a bmx-em de 2 nap után elérkeztem addig hogy fordulok de annál tovább nem tudom megcsinálni de csak gyakorlás kérdése!!!!!!!!

Leecso

még nincs bmx-em... De a mostani bicommal ezt a trukkot ami a videon is van elkezdtem gyakorolni (többnyire Endo-bol) az lenne a kerdesem h en benazok vagy ezt egy sima montival is meglehet csinalni?? jah és kb mennyi ido volt nektek megtanulni??

pisti13

HÁT HASZNÁLTAN EGY FREECOASTER AMI NAGYON ROSSZ 8 EZER DE UJONNAN EGY OLYAN VALAMI AMI ELMEGY 16 EZER SZOVAL DRÁGA EGY RENDE FREECOASTER MEG 40EZER

Zsolti91

Ehhez a trükkhöz nem szükséges a freecoaster, de nagyon megkönnyíti a dolgot...