Hátraszaltó

Igazából ez egy egyszerű trükk, ami inkább látványos mint nehéz. Persze az alapok elsajátítása nélkül nem érdemes nekivágni a gyakorlásnak.
Először mindenképp szivacsgödörbe vagy vízbe kell gyakorolni a mozdulatot.
A legfontosabb a gyakorlásnál, hogy a forgást a fejeddel indítod el és irányítod.
Miután az íven a fejeddel megkezded a trükköt (ehhez kell a legtöbb bátorság, végül is magad mögé nézel) a testsúlyodat hátra dobod, mint ha manual-ra akarnád kihúzni a bicót. Attól függ a forgás gyorsasága, hogy mennyire energikusan húzod el. Ezután a kormányt kell magadra húznod és ha minden jól ment akkor fejjel lefelé vagy a levegőben. A forgást végig a fejeddel irányítod. Addig húzod a fejed amíg az érkezési pontot nem látod. Nem izomból kell csinálni a trükköt, hanem az ívet és a fejmozgást kell kihasználni. Merni kell gyorsabban nekimenni mint más trükknél, mert a sebesség is hozzájárul a mozdulatsor végrehajtásához.
Eleinte nem tudod irányítani a bicót, sőt azt sem tudod hol vagy! Addig kell gyakorolni szivacsgödörbe, amíg tudod pontosan, hogy mi történik a levegőbe és kontrollálni tudod a forgást!
Ha szivacsba minden jól megy, akkor el lehet kezdeni a gyakorlást asztalos ugratón, aztán ívbe, majd a duplákon.

A cikk születésének ideje: 2005. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

prox

próbálj a levegőbbe is manuálozni csak épp nee 25 45 fokba húzd fel hanem csak húzd mígy nincs meg a 360 fofkos fordulat majd én is össze rakok egy rampot azt gyakorlom a vízbe.

an1ta

lol :D vizbe megy...(bico nélkül)

lolka

itt nem az erő a lényeg. hanem a koordinácio... stb. a lényeg azon van hogy a fejedet erősen hátra húzd! és ne ijedj meg. érdemes vízbe gyakorolni!

lolka

mámint h vízbe ugratással xD

dadoo

na ez az ami nagyon nem megy nekem,mindig fejre esek....:)segiiitsetek mááár.....hogyan tudnám megcsinálni???

totix

ezt inkább úgy kéne leírni a menübe hogy BACKFLIP

Sobi2

de van a FACTORYben is Miskolcon...

Törölt tag

Törölt hozzászólás

Törölt tag

Törölt hozzászólás