Manual

Sokaknak ismerős lehet már névről is. A gördeszkában is van manual, és hát végül is a bmx-ben ugyanaz a trükk lényege. Mondhatjuk, hogy ez egy egykerekezés tekerés nélkül, de éppen emiatt teljesen más egyensúlyhelyzet. Sokféleképpen meg lehet csinálni, én most mondok nektek 2 verziót.
1. Fék nélkül
halad olyan tempóval amilyennel csak akarsz, de azt ajánlom először kicsit lassabban annál. egy viszonylag erős mozdulattal a súlypontodat told alacsonyan hátra a hátsó kerék tengelye mögé, (csúnyán fogalmazva: PUCSÍCCS) és eközben a kezedet nagyon picit behajlítva tartsd a bicót, aminek az orra már is a levegőben van. Fontos hogy a kezeddel tartsd az orrát mert így tudsz igazán egyensúlyozni a lábaddal. ha a bicikli hátra szeretne dőlni veled együtt akkor a súlypontodat told vissza kicsit a kerék fölé. Ezt térdhajlítással tudod elérni.ha pedig a bringa orra kezdi közelíteni a talajt helyezd a súlypontodat egészen hátra. ha ez sem segít kézzel is húzhatsz rajta.
2. Fékkel
annyi a különbség, hogy itt ha a bicikli hátra szeretne dőlni akkor nem muszáj előlrébbnyomódnod, elég ha adsz neki 1 kis féket. ettől a kerék belassul ugyebár, és a bringa orra is lejjebb megy. Fontos, hogy itt egész végig minimum 1, maximum 2 ujjal végig a fékkaron legyél.

rengeteget kell gyakorolni ezt a trükköt főleg, ha még a kezdeti stádiumban vagy. ne legyél elkeseredve ha nem megy, ez tényleg nem egyszerű.

Ha a leírásom alapján egyáltalán nem megy akkor felejtsd el, és próbálj ráérezni!

Sok sikert!

A cikk születésének ideje: 2005. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Sid12

Nekem megy csak nem sokáig

armani25

én már kezdek rá érezni

armani25

hát ez nekem nem megy

doncsi02

szasztok az nem baj ha a bmx 16kg ??vagy mennyi az átlag kg?

zolcsik98

Sziasztok az jó szerintetek h felemelem a bicót majd hátradőlök és úgy csinálom a manual-t???

Harry-Potter

én Péter vok

stunter_boy

am megkérdezhetem hogy hivnak?engem krisztián

stunter_boy

nincs mit azaz anyi h szivesen :)

Harry-Potter

kösz sunter boy am közbe már rájöttem :)

stunter_boy

am most jut eszembe ha kezdö trükkökhöz id de muszájlesz sisak.kesztyü.térd/könyökvédö sipcsontvédö nehogy ugy járj mint réggeben én 14 öltéses varrat a bal térdemen na csá csá