Manual

Sokaknak ismerős lehet már névről is. A gördeszkában is van manual, és hát végül is a bmx-ben ugyanaz a trükk lényege. Mondhatjuk, hogy ez egy egykerekezés tekerés nélkül, de éppen emiatt teljesen más egyensúlyhelyzet. Sokféleképpen meg lehet csinálni, én most mondok nektek 2 verziót.
1. Fék nélkül
halad olyan tempóval amilyennel csak akarsz, de azt ajánlom először kicsit lassabban annál. egy viszonylag erős mozdulattal a súlypontodat told alacsonyan hátra a hátsó kerék tengelye mögé, (csúnyán fogalmazva: PUCSÍCCS) és eközben a kezedet nagyon picit behajlítva tartsd a bicót, aminek az orra már is a levegőben van. Fontos hogy a kezeddel tartsd az orrát mert így tudsz igazán egyensúlyozni a lábaddal. ha a bicikli hátra szeretne dőlni veled együtt akkor a súlypontodat told vissza kicsit a kerék fölé. Ezt térdhajlítással tudod elérni.ha pedig a bringa orra kezdi közelíteni a talajt helyezd a súlypontodat egészen hátra. ha ez sem segít kézzel is húzhatsz rajta.
2. Fékkel
annyi a különbség, hogy itt ha a bicikli hátra szeretne dőlni akkor nem muszáj előlrébbnyomódnod, elég ha adsz neki 1 kis féket. ettől a kerék belassul ugyebár, és a bringa orra is lejjebb megy. Fontos, hogy itt egész végig minimum 1, maximum 2 ujjal végig a fékkaron legyél.

rengeteget kell gyakorolni ezt a trükköt főleg, ha még a kezdeti stádiumban vagy. ne legyél elkeseredve ha nem megy, ez tényleg nem egyszerű.

Ha a leírásom alapján egyáltalán nem megy akkor felejtsd el, és próbálj ráérezni!

Sok sikert!

A cikk születésének ideje: 2005. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

stunter_boy

öö öö izp ö mikor hátsora érkezel utána 360 bocsi h nem irtam le jol üdv.

stunter_boy

hello ismét gyerekek!!! volt egykis szabad idöm és sikerül a kormára tet lábbal egykerekezni.. és kormányon ülve is yeeah . meg egy uujjab trükk elsökeréken gurulás egyböl 180 hátsökerékre érkezés ekozben az elsökerek a levegöben bal lábal meglököd még 180 és megy tovább
majd megmutatom Üdv.

BigProof

és mindent visszavonok.....mert ez naon béna

BigProof

lehet amiket eddig írtam azt hiszi tek nagy a farkam de ez nekem kuvára nem megy

stunter_boy

üdv. nekem olyan kérdésem lenne h mikor megyek gyorsan egykeréken kint vagyok holtpont-on és a joblábbam a kormányra rakom mikor a másik lábam rárakom akkor már megy lejjeb az eleje és 2-3 métert tudommegtartani tehát manual 2 lábbal a kormányon ha valaki tud tanácsokat irjon elöre is köszi

laci1993

nekem dirt baikom van azal is ugyan ezt probajam ki ??? vagy oda van valami mas tanacsotok elore is koszi :D

drexlerroland

tényleg nagyon jó tanár nagyon köszi a tippeket én ugy probáltam hogy behajlitom a lábam és a pegre állvan erölködök a kormányfelhuzássalXXDXDXD

szotyi41

A gyerek illedelmes és a legjobban írja le. Grat

Bazsy

Helló! Még kezdő vok!Ha valaki tud abban segíteni hogy kezdésnek milyen BMX-et vegyek lécii írjatok majd ide.Előre is köszii!

hyderox

megtartani már egész jól megy, de mindig eldőlök egy idő után valamelyik irányba, hogy kanyarodjak / ellensúlyozzak?