Barhop

Kormányraülés

Az elnevezés nem pontos fordítás, de mivel így ment át a szabadstílus kedvelőinek szóhasználatába, mi is így közöljük. A végrehajtás módja a következő: Haladj közepes tempóban, kezdetben mindenképpen egyenes terepen! Vízszintes a pedálsík. Két kezedel erősen markolod a kormányt, a fékekkel ne foglalkozz! Páros lábbal elrugaszkodsz és két kezed között előrelendíted magad. Fontos, hogy a lábaid jól felhúzd, nehogy beleakadj a kormány merevítőcsövébe. Amint átlendültél felette, lábad nyújtsd előre és ülj rá a kormánymerevítőre. Ez elegendő az egyenes haladáshoz. Némi gyakorlat után képes lehetsz arra is, hogy ebben a helyzetben irányítsd a bicajodat, mégpedig kétféle módon: Elsőnek javaslom, hogy próbáld ki az egyensúlyi helyzeted megváltoztatását. Jobbra-balra dőlve a kerékpár a kívánt irányba fordul el.

A második változata az irányításnak - de ezt már csak akkor próbáld, ha a másikkal jól boldogulsz -, hogy lábaid mozgatásával kormányozol. Hogy melyik lábaddal kezded és milyen intenzizású mozgást végezz, azt gyakorlatban kell kiprópálni. Ugyanis ez mindenkinél egyedi, tekintve, hogy más az ember, más a gép. A gykorlatot úgy teheted teljessé, ha a legvégén mindkét kezeddel elengeded a kormányt, és így - megtartva egyensúlyi helyzeted - hagyod, hadd bámuljanak a többiek. A visszaülés eredeti helyzetbe: fordított sorrendben. Ezt megtanulni talán még nehezebb, fizikailag is nagyobb terhelést kíván. Ezért nem árt, ha - főleg az első időben - leugrással fejezed be a gyakorlatot.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2005. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

bendi127

krisi OLVASS

krisi96

és h lehet befejezni a trükköt? leugrok és kész? xD

tittyu98

ill szabad

tittyu98

szebedfordítással ez kormányugrás:)

Bubu002

mi ezt akkor szoktuk amikor cipelni kell vkit xD valaki teker vki a kormányon ül xD

Törölt tag

Törölt hozzászólás

milka

am a barhop a kormányon állás

hitci

Kipróbáltam, pófára estem, a bicikli rám, a térdem vérzett, a derekam fájt a bicikli miatt:P De azért még próbálkozom vele^^

Barta

nah ezt ma kipróbálom ! xD

Törölt tag

Törölt hozzászólás