Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Sokféle képpen lehet csinálni. Legkönnyebb egy dombról vagy faltól, de lehet footjamből vagy 180-ból is.

--------------------------------------- ---------

FAKIE

Menj neki a dombnak, majd várd meg amíg megállsz! Ha fent behúzod a féket könnyebb megtartani az egyensúlyod! Mikor elindulsz hátra kezd el tekerni hátrafelé a pedált és dőlj jól hátra! Fontos, hogy amíg egyet fordul a pedál csak egyet tekerj hátra! Miközben fakiezel ne veszítsd el az egyensúlyod, különben eldőlsz! Mikor érzed, hogy dőlsz az egyik irányba, próbálj dőlni kicsit a másikba!

Faltól majdnem ugyanez. Menj neki lassan, majd rántsd el és fakiezz!

KIFORDULÁS

Nagyon egyszerű, mikor úgy gondolod, hogy eleget fakieztél ideje kifordulni!

Fékkel:
Ha pl balra csinálod, akkor fordítsd el a kormányt jobbra, hogy balra menj és ránts egyet balra a kormányon, miközben behúzod a féket! A levegőben fordíts kb 90°-ot a kormányon az ellenkező irányba, hogy be tudd fejezni a fakiet! Ha túl nagyot fordítasz rajta, lehet, hogy kicsúszik alólad a bike! :D Ha sikerült indulj el!

Fék nélkül:
Lényegében majdnem ugyanaz, mint fékkel! Fakiezel és balra ki akarsz fordulni! Kicsit hátrébb dőlsz és elfordítod a kormányt jobbra, majd megrántod és közben rátekersz! Ha nagyon rátekersz, akkor lehet, hogy kimegy alólad a bicikli! Ha eltaláltad, akkor befejezed, mint ahogy azt már írtam!

Sokan azt hiszik, hogy csak kicsi lánctányérral lehet fék nélkül kifordulni, ezért elmondom, hogy egyik ismerősöm Mali Tyrantjával (gyárilag 44-es lánctányér + 16-os racsni) is kifordultam könnyedén, de az igaz, hogy kisebb lánctányérral könyebb!

---------------------------------- --------------

EGYÉB TRÜKK KÖZBEN

Ha ez sikerült, akkor belevihetsz pár dolgot, hogy szebben nézzen ki, fakiezhetsz Abubaccából, 180-ból, footjamból (footjam one hand és no hand), barspinből, bunny barspinből vagy kifordulás közben beadhatsz egy barspint ha már nagyon megy! :)

---------------------------------------- --------

FREECOASTER

Sokan használnak freecoastert, mert sok trükköt megkönnyít, pl hátrafelé manuált is! Nem tudok róla sokat, Karl Poynter használja és egész jól tolja vele! Kb 8.000 Ft-ba kerül!

------------------------------------ ------------

HOSSZÚ LEJTŐN LEFELÉ

Ha egy hosszú lejtőt szeretnél lefakiezni, akkor húzogatni kell a féket, hogy ne gyorsulj be. Ha nincs féked, akkor kicsit ellen kell tekerni.

---------------------------------- --------------

Ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz!

Jó gyakorlást!