Fakie

Sokféle képpen lehet csinálni. Legkönnyebb egy dombról vagy faltól, de lehet footjamből vagy 180-ból is.

--------------------------------------- ---------

FAKIE

Menj neki a dombnak, majd várd meg amíg megállsz! Ha fent behúzod a féket könnyebb megtartani az egyensúlyod! Mikor elindulsz hátra kezd el tekerni hátrafelé a pedált és dőlj jól hátra! Fontos, hogy amíg egyet fordul a pedál csak egyet tekerj hátra! Miközben fakiezel ne veszítsd el az egyensúlyod, különben eldőlsz! Mikor érzed, hogy dőlsz az egyik irányba, próbálj dőlni kicsit a másikba!

Faltól majdnem ugyanez. Menj neki lassan, majd rántsd el és fakiezz!

KIFORDULÁS

Nagyon egyszerű, mikor úgy gondolod, hogy eleget fakieztél ideje kifordulni!

Fékkel:
Ha pl balra csinálod, akkor fordítsd el a kormányt jobbra, hogy balra menj és ránts egyet balra a kormányon, miközben behúzod a féket! A levegőben fordíts kb 90°-ot a kormányon az ellenkező irányba, hogy be tudd fejezni a fakiet! Ha túl nagyot fordítasz rajta, lehet, hogy kicsúszik alólad a bike! :D Ha sikerült indulj el!

Fék nélkül:
Lényegében majdnem ugyanaz, mint fékkel! Fakiezel és balra ki akarsz fordulni! Kicsit hátrébb dőlsz és elfordítod a kormányt jobbra, majd megrántod és közben rátekersz! Ha nagyon rátekersz, akkor lehet, hogy kimegy alólad a bicikli! Ha eltaláltad, akkor befejezed, mint ahogy azt már írtam!

Sokan azt hiszik, hogy csak kicsi lánctányérral lehet fék nélkül kifordulni, ezért elmondom, hogy egyik ismerősöm Mali Tyrantjával (gyárilag 44-es lánctányér + 16-os racsni) is kifordultam könnyedén, de az igaz, hogy kisebb lánctányérral könyebb!

---------------------------------- --------------

EGYÉB TRÜKK KÖZBEN

Ha ez sikerült, akkor belevihetsz pár dolgot, hogy szebben nézzen ki, fakiezhetsz Abubaccából, 180-ból, footjamból (footjam one hand és no hand), barspinből, bunny barspinből vagy kifordulás közben beadhatsz egy barspint ha már nagyon megy! :)

---------------------------------------- --------

FREECOASTER

Sokan használnak freecoastert, mert sok trükköt megkönnyít, pl hátrafelé manuált is! Nem tudok róla sokat, Karl Poynter használja és egész jól tolja vele! Kb 8.000 Ft-ba kerül!

------------------------------------ ------------

HOSSZÚ LEJTŐN LEFELÉ

Ha egy hosszú lejtőt szeretnél lefakiezni, akkor húzogatni kell a féket, hogy ne gyorsulj be. Ha nincs féked, akkor kicsit ellen kell tekerni.

---------------------------------- --------------

Ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz!

Jó gyakorlást!

Breki2008. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

eltWANTED

kb. 2 óra gyakorlás volt és aztán beadtam az elsőt :)
Félóra gyakorlás után majdnem megvolt akkor már kifordultam volna és elvesztettem az egyensúlyom. Aztán másfél óránál meg már kifordultam indultam volna és a nadrágom az ülepétől végigszakadt xD

BalanceMateo

Alig tok ott egyensúlyozni és mindig eldőlök,hogy kéne ezt tompítani?

drexlerroland

a freecoaster igen utánanéztem hátra lehet töle tekerni a bringát de szerintem butaság....

drexlerroland

mateo ehez elöször valami kis lépcsön próbáld meg aztán egy kis dombon ott nagyon könnyü annyi a lényeg hogy a pedált tessék hátra tekerni!!!és a kormányt jobbra barra kacsázni!!XD

drexlerroland

nekem megy csak mi az a freecoaster??

MateoBalance

Hát ma sikerült megcsinálni csak már a hátratekerés után elkéne indulnom,menni fog ez:D

MateoBalance

Én most gyakorlom egy Schwinn csepel Balance bmx-el!Az a gond,hogy amikor neki megyek a falnak rögtön eldőlök vagyis nincs nagy egyensúlyom,a másik ha meg sikerül akkor ahogy hátralököm magam akkor meg akkor dőlök el:S...aki tud segíteni az segítsen...Köszi:D

bananpro

hát az rohadt jóó:D csak én neten nem találtam csak 38 ezerért annyim meg pillanatnyilag nincsen:(:S:D

tuza

bananpro, a spanod nem kamuzott, mert a freecoaster (magyarul szabadonfutó) az agyba van beleépítve, és hátrafele lehet tőle tekerni ami sztem tök jó (én is freecoasteres vagyok, mert sztem megkönnyíti a trükkök kivitelezését.)

bananpro

Haljatok Ez a FreeCoaster micsoda mire is jo ? hátrafelé tekerés vagymi? mer Spanom mondta hogy arra valo de sztem kamuzottXD és én 8k-ért nem találtam csak 38k-értXD